In mijn nieuwe boek Lerende organisaties 2.0: nieuwsgierigheid als motor beschrijf ik acht vormen van nieuwsgierigheid die cruciaal zijn voor groei – van mensen én van organisaties. Vandaag is het tijd voor een bijzondere, vaak onderbelichte variant: verandernieuwsgierigheid.
Verandernieuwsgierigheid– wat betekent dat eigenlijk?
Mensen die hoog scoren op deze vorm van nieuwsgierigheid kunnen goed tegen veranderingen. [Meer weten…]
In mijn nieuwe boek Lerende organisaties 2.0: nieuwsgierigheid als motor beschrijf ik acht vormen van nieuwsgierigheid die cruciaal zijn voor groei – van mensen én van organisaties. Vijf ervan heb ik inmiddels besproken in eerdere blogs. Vandaag is het tijd voor een bijzondere, vaak onderbelichte variant: intrapersoonlijke nieuwsgierigheid. [Meer weten…]
Waarom leergierigheid onmisbaar is op het werk
In mijn nieuwe boek “lerende organisaties 2.0: nieuwsgierigheid als motor, beschrijf ik acht soorten nieuwsgierigheden. Epistemische nieuwsgierigheid of leergierigheid is nummer vijf.
Organisaties die wendbaar willen blijven, hebben leergierige mensen nodig. [Meer weten…]
Sociale nieuwsgierigheid: de vergeten sleutel tot betere samenwerking
In mijn boek Lerende organisaties 2.0: nieuwsgierigheid als motor beschrijf ik acht vormen van nieuwsgierigheid die ons gedrag, leren en veranderen diepgaand beïnvloeden. Eén van de meest onderschatte vormen is sociale nieuwsgierigheid.
Maar wat is dat eigenlijk. [Meer weten…]
In mijn boek Lerende organisaties 2.0: nieuwsgierigheid als motor beschrijf ik acht vormen van nieuwsgierigheid die ons gedrag, leren en veranderen diepgaand beïnvloeden. Eén daarvan springt er altijd uit door zijn energie, lef en soms ook roekeloosheid: sensatiezoekende nieuwsgierigheid – ook wel thrill curiosity genoemd.
Wat is sensatiezoekende nieuwsgierigheid?
Dit type nieuwsgierigheid zie je bij mensen die bewust op zoek gaan naar intense ervaringen. [Meer weten…]